Räkpaj- LCHF
Pajskal:
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör
Stuvningen"
500 g räkor
150-200 g räkost
1 dl crème fraiche
2-3 msk pressad citronsaft
hackad dill
nymald peppar
2 dl riven ost
Tillagas på spis och i ugn 225 grader.
Smält smöret i pajformen i ugn. Vispa hastigt ihop äggen & grädden med en gaffel och grädda till torr yta med ordentligt färg.
Smält räkosten tillsammans med crème fraichen och citron i en tjockbottnad kastrull.
Lyft kastrullen från värmen och rör ned räkorna. Krydda.
Fördela röran på botten av pajskalet och strö osten över.
Grädda till gyllenbrun yta.
Vänta minst 15 minuter innan det ska serveras så att innehållet hinner stanna en aning.
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör
Stuvningen"
500 g räkor
150-200 g räkost
1 dl crème fraiche
2-3 msk pressad citronsaft
hackad dill
nymald peppar
2 dl riven ost
Tillagas på spis och i ugn 225 grader.
Smält smöret i pajformen i ugn. Vispa hastigt ihop äggen & grädden med en gaffel och grädda till torr yta med ordentligt färg.
Smält räkosten tillsammans med crème fraichen och citron i en tjockbottnad kastrull.
Lyft kastrullen från värmen och rör ned räkorna. Krydda.
Fördela röran på botten av pajskalet och strö osten över.
Grädda till gyllenbrun yta.
Vänta minst 15 minuter innan det ska serveras så att innehållet hinner stanna en aning.
Tjingtjing!!