Tortilla chips- godaste jag ätit
Paleoskafferiets tortilla chips!
Detta behöver du till härligt många tortilla chips, ca 4 personer
5 dl mandelmjöl
2 äggvitor
1 tsk havssalt
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
½ tsk spiskummin
½ tsk chilipulver
½ tsk paprikapulver
½ tsk cayennepeppar
Så här gör du
- Sätt ugnen på 150 grader
- Mät upp mandelmjölet i en stor bunke
- Separera äggen och häll vitorna över mandelmjölet
- Tillsätt saltet och de övriga kryddorna
- Vispa med elvispen till en deg använd handkraft på slutet och forma degen till en boll
- Dela degen på mitten, räcker till två plåtar
- Kavla ut degen, en del åt gången mellan två bakplåtspapper, tunt, tunt
- Dra bort det översta bakplåtspappret
- Skär med en kniv ut mönstret på tortilla chipsen så att det går lätt att dela dem när det är färdiggräddade
- Grädda chipsen i övre delen av ugnen i 10-15 minuter (beroende på tjocklek) chipsen ska bli något gyllenbruna
- Ta ut och bryt isär dem och låt de svalna på galler
Njut av heta tortilla chips till din tacos!
(Kopierat direkt från http://undervarttak.blogspot.se/2013/01/tortilla-chips-paleo-recept-enkelt.html)
Tjingtjing!!