livelifebetter.blogg.se

Detta är en blogg med massa tips hur du kan leva ditt liv lite bättre både genom hälsotips, inspiration, miljö, återvinning, hitta bra matvaror och uppdatering om min vardag.

Renskavsgryta

Publicerad 2014-04-08 11:32:28 i Recept,

77_story1_2471.JPG
 

Ingredienser till 4 portioner

  • 1 gul lök
  • 800 g renskav
  • 2 msk smör
  • kantareller
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk timjan
  • salt och nymald svartpeppar
  • (3 msk rårörda lingon)

Till servering: Kokt potatis eller kokt blomkål och lättkokta grönsaker.

Gör så här:

Skala och skiva löken och bryn den tillsammans med köttet i en stor vid panna. Om kantarellerna är fuktiga bör vätskan först kokas ur i torr panna, tillsätt sedan lite smör och bryn dem cirka 4–5 minuter. Tillsätt svampen till köttet.

Häll i grädde och timjan och låt det koka ihop på svag värme cirka 5 minuter. Salta och peppra efter smak. Blanda i lingonen om du vill ha det i annars ta lite till dekoration. Servera med potatis eller blomkål och kokta grönsaker.

 

Detta var gårdagens middag för oss!

Tjingtjing!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela