Renskavsgryta
Ingredienser till 4 portioner
- 1 gul lök
- 800 g renskav
- 2 msk smör
- kantareller
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk timjan
- salt och nymald svartpeppar
- (3 msk rårörda lingon)
Till servering: Kokt potatis eller kokt blomkål och lättkokta grönsaker.
Gör så här:
Skala och skiva löken och bryn den tillsammans med köttet i en stor vid panna. Om kantarellerna är fuktiga bör vätskan först kokas ur i torr panna, tillsätt sedan lite smör och bryn dem cirka 4–5 minuter. Tillsätt svampen till köttet.
Häll i grädde och timjan och låt det koka ihop på svag värme cirka 5 minuter. Salta och peppra efter smak. Blanda i lingonen om du vill ha det i annars ta lite till dekoration. Servera med potatis eller blomkål och kokta grönsaker.
Detta var gårdagens middag för oss!
Tjingtjing!