Fisk i Folie
Fisk i Folie är något som vi brukar äta när fantasin tryter. Jag kommer ihåg när jag gick i skolan och då skulle vi göra fisk i folie på hemkunskapen och jag verkligen avskydde det. Tänk vad man ändra sig!
Beräkna ca 250 g orensad fisk per person. Använder du filéer eller portionsbitar räcker det med 150 g per person.
600 g fiskfilé
1 pkt bacon (som klipps i bitar och steks)
1 gul lök
3 tomater
1 purjolök
1 msk smör
salt och malen vitpeppar
4 folieark
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken, tärna tomaterna och skölj och ansa purjon och strimla den.
Bred ut foliearken på arbetsbänken och lägg fisken mitt på. Fördela bacon, lök, tomater och purjo ovanpå fisken, lägg på en klick smör. Krydda med salt och peppar. Vik noga ihop paketet så det blir tätt.
Lägg foliepaketet i en långpanna och stek det i ugn i 200°.
Beräkna stektiden till 20 minuter för fiskbitar, 30 minuter för mindre hela fiskar, 40 minuter för lite större och 50–60 minuter för hela laxbitar.
Man kan även grilla fisken på en grill, öppna folien och se om fisken är vit och delar sig när du pekar med en gaffel.
Servera med potatis, potatismos eller kokt blomkål/broccoli eller mos på broccoli eller blomkål.
Tjingtjing!!