livelifebetter.blogg.se

Detta är en blogg med massa tips hur du kan leva ditt liv lite bättre både genom hälsotips, inspiration, miljö, återvinning, hitta bra matvaror och uppdatering om min vardag.

E621- Natriumglutamat

Publicerad 2014-04-06 16:32:55 i Hälsa,

Mononatriumglutamat, i folkmun kallad natriumglutamat eller E621. En allt mer vanlig tillsats.

 

Finns oftast i chips, charkprudukter, kryddor, soppor och sylt med mera. Används med anledning att förhöja smaken.

Läkaren Annika Dahlqvist med vanliga matvaror innehållande glutamat. Bild från Expressen.

 

Natriumglutamat klassas av många forskare som en av de farligaste tillsatserna som används i vår livsmedel. Dess huvudsakliga uppgift är att förhöja smakupplevelsen och förminska användandet av äkta råvaror. Natriumglutamat har under många år genomgått flera tester över hela världen och forskare är idag eniga om att ett förhögt intag av  natriumglutamat kan vara skadligt för oss människor.

Djur har fått symtom och även vi människor.

Misstänks kunna orsaka:

  • Svåra allergiska reaktioner, som ofta framträder av röda utslag över kroppen.
  • Epileptiska anfall
  • Fosterskador
  • svår huvudvärk
  • astmaattacker
  • extrem vrede
  • paranoia och djup depression
  • försenad tillväxt
  • hormonstörningar.
  • leverskador.
  • förstörda nervceller
Mat som innehåller glutamat (E621) i innehållsförteckningen är eventuellt skadlig för dig. Om inte glutamatet i sig skadar dig så är det ändå ett tecken på att maten den är tillsatt i inte är den bästa. Inte kan den kallas för naturlig mat heller.
 
Tjingtjing!!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela